Poker Rechtszaken

CategoriesPoker Terms

Over poker wordt veel geprocedeerd. Bijna dagelijks worden er op het internet artikelen gepubliceerd over de legaliteit van poker. Enkele belangrijke doorbraken voor poker hebben zich in de afgelopen tijd in Amerika voltrokken. De Federale overheid heeft rechtlijnige wetgeving tegen online gokken waarbij dit als een illegale daad wordt gezien. De Amerikaanse staten kunnen zelf echter eigen wetgeving opstellen rondom dergelijke kwesties en hiermee afwijken van Federale wetgeving. Enkele belangrijke zaken uit de afgelopen tijd staan hieronder.

In de staat Pennsylvania werd Walter Watkins voor het gerecht gesleept door de overheid voor het organiseren van pokerwedstrijden. De man had geen rake gevraagd voor deelname aan de wedstrijden maar promootte het tippen van de dealers. Enkele state troopers (politiemacht van de individuele staten) waren geïnfiltreerd in de wedstrijden en arresteerden Watkins en klaagden hem aan wegens illegale gokactiviteiten.

De voorzittende rechter James sprak de man echter vrij van iedere vorm van illegaal gedrag. Hij deed dit op basis van de vraag of poker kansspel gokken is of niet. James voegde aan zijn uitspraak toe dat wanneer Kans en Geluk de dominerende factor zouden zijn bij Texas Hold’em dat dit het tot een kansspel zouden maken. In zijn uitspraak voerde James echter diverse pokerboeken op en diverse andere bronnen waarmee hij aantoonde dat poker een spel van vaardigheid is en zodoende had Watkins de UIGEA en 1961 Wire Act tegen gokken niet overtreden.

In Februari van dit jaar vond er een interessante rechtszaak plaats in South Carolina. Een zaak die in 2006 begon werd pas begin dit jaar voorgeleidt. Het ging hier om een vijftal mannen die gearresteerd waren voor hun deelname aan een $20 buy-in pokerwedstrijd. In totaal werden zo’n 20 mensen gearresteerd door een volledig bewapend SWAT team maar bekende 15 van hen meteen schuld. De vijf overgebleven besloten om hun zaak te laten voorkomen.

Na drie jaar was het dan zover. Rechter J. Lawrence Duffy kwam met een behoorlijk gemengde uitspraak. Hij achtte de vijf verdachten schuldig aan de opgevoerde feiten. De vijf waren aangeklaagd voor het overtreden van een oeroude wet die bepaald dat gokspellen waarbij kaarten of dobbelstenen worden gebruikt verboden zijn. Maar Duffy bepaalde dat Texas Hold’em een spel van vaardigheid was. Hiermee werd deze rechtszaak een overwinning voor de pokergemeenschap maar werden de verdachten schuldig bevonden voor het feit dat ze een kaartspel speelden.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *